Vaši prijedlozi za novu suvenir kovanicu ND Castua
+4
kronen
MinesweePer
natko
zviscevic
8 posters
Stranica 3 / 3.
Stranica 3 / 3. • 1, 2, 3
Re: Vaši prijedlozi za novu suvenir kovanicu ND Castua
Dakle za sada su se javili:
- Rango - paket od 10 komada
- Zlaja - paket od 10 komada
- Natko - paket od 10 komada
Mijo, nažalost minimalni paket je 5 komada. Pokušajte se povezati s još nekim tko bi uzeo preostalih 5 komada.
- Rango - paket od 10 komada
- Zlaja - paket od 10 komada
- Natko - paket od 10 komada
Mijo, nažalost minimalni paket je 5 komada. Pokušajte se povezati s još nekim tko bi uzeo preostalih 5 komada.
Ja sam zainteresiran za 10 komada...vjerojatno ih necu nikad prodat, nisam snalazljiv sta se toga tice ko neki tu, al sta cu... Cudi me sto ide samo sto komada, mislim da je prosl a kovanica bila uspjeh, a islo je 300.
Pa bolje je napravit manju seriju, da bude zanimljivije. Jednog dana će više vrijediti ako je mala količina.
Samo pitanje, talirska velicina, pa zasto 45 mm?? Obicno je 38-39, max 40 i to oni stari sto nisu bili u okvirima pri kovanju. 45 ne stane u nikakav holder za one koji ga zele nekako organizirat u album!
45 mm je uzeto po Bradanu.
Drugo pitanje, kolika bi cijena bila za srebro, 28g? Kad je talir, nek bude srebrni!
Nisam o tome posebno razmišljao, ali nebi bilo jeftino. Odn. na ovu cijenu treba računati cijenu srebra, ali uvećanu za nekih 20ak posto.
20 posto vise od srebra ne bi trebao biti problem. Istina, ne bi mogao onda uzeti 10 komada, ali vjerujem da bi se recimo dodatnih 10ak srebrnih primjeraka lako prodalo medju clanovima drustva...pogotovo ako imaju kutije, certifikate...pa nek ide i 30% vise od srebra, znam da ni kutije nisu mukte. Samo ideja na razmatranje...
natko- Broj postova : 259
Ajmo ljudi,tko je spreman da podijelimo trošak???
mijo333- Broj postova : 28
mijo333 je napisao/la:Ajmo ljudi,tko je spreman da podijelimo trošak???
Evo, ja sam Vam našao jednog "partnera" koji će sa Vama uzeti zajedno 10 komada. Tako da može.
Hvala Zlatko.čujemo se preko emaila.
odlično je, jedino što mi malo upada u oko jesu točke iza godina, čine mi se preizražene, strše previše, ali to je samo moj vizualni dojam
MinesweePer- Broj postova : 259
MinesweePer je napisao/la:odlično je, jedino što mi malo upada u oko jesu točke iza godina, čine mi se preizražene, strše previše, ali to je samo moj vizualni dojam
Da, znam. Ali takvo je u nas gramatičko pravilo.
zviscevic je napisao/la: Evo probnog otkova. Doduše kovnica je napravila grešku,
Ja se pitam je li mozda ti njima kazes da naprave gresku i posalju taj probni otkov
Sala mala
Zadnja promjena: natko; ned srp 07, 2013 5:24 pm; ukupno mijenjano 1 put.
Ne, ima samo 4 komada bez tih točaka i to sam zadržao.
Malo sam kopao, pa evo nekih ideja za neke "naše" obljetnice u 2013. s kojima bi se dalo napraviti daljnje komade dukat i pol. Samo okrugle, blesavo mi se cini 440. obljetnica ili sl.
-1700 godina Milanskog Edikta
-700. obljetnicu smrti bana Pavla Šubića (ok, to je 2012, ali...)
-450 godina smrti Andrije Medulića
-300 godina smrti Pavla Rittera Vitezovića
-200 godina rođenja Ljudevita Vukotinovića
-150 godina rođenja Milke Trnine
-150 godina Hrvatskog kao službenog jezika u Dalmaciji (to bi ja mogao)
-100 godina rođenja I.G. Kovačića
-100 godina rođenja Ranka Marinkovića (čak bi se dalo jedna kovanica za njih obojicu, to je inovativno)
Mozemo pocet i sa serijom gradova, kroz 10 godina bi pokrili valjda vaznije gradove nekom poveznicom, npr 600 godina prvog spomena Bjelovara, unatrag napraviti 700 godina Splitskog statuta (2012 nisam se stigao s tim zabaviti) ili 200 godina velike opsade Zadra.
Ima i religijskih tema, npr 50 godina proglašenja Ludbrega svetištem.
Tu mogu ic i strane ili novije, tipa 100 godina Bohrovog modela atoma, Kennedy - 50 obljetnica nekoliko poznatih govora (Berlin) i smrti, neka od brojnih tema istraživanja svemira, tehnologije ili aeronautike, ili pak domaće obljetnice kao 20 godina vojno-redarstvene akcije "Maslenica", 15. obljetnicu mirne reintegracije ili sl.
70 g. Tesline smrti ce, nadam se, obiljeziti i na sluzbenom novcu, iako s cijenama, koje su sad retroaktivno revidirali, nece ih vrijediti kupiti.
Ima još toga sigurno...
-1700 godina Milanskog Edikta
-700. obljetnicu smrti bana Pavla Šubića (ok, to je 2012, ali...)
-450 godina smrti Andrije Medulića
-300 godina smrti Pavla Rittera Vitezovića
-200 godina rođenja Ljudevita Vukotinovića
-150 godina rođenja Milke Trnine
-150 godina Hrvatskog kao službenog jezika u Dalmaciji (to bi ja mogao)
-100 godina rođenja I.G. Kovačića
-100 godina rođenja Ranka Marinkovića (čak bi se dalo jedna kovanica za njih obojicu, to je inovativno)
Mozemo pocet i sa serijom gradova, kroz 10 godina bi pokrili valjda vaznije gradove nekom poveznicom, npr 600 godina prvog spomena Bjelovara, unatrag napraviti 700 godina Splitskog statuta (2012 nisam se stigao s tim zabaviti) ili 200 godina velike opsade Zadra.
Ima i religijskih tema, npr 50 godina proglašenja Ludbrega svetištem.
Tu mogu ic i strane ili novije, tipa 100 godina Bohrovog modela atoma, Kennedy - 50 obljetnica nekoliko poznatih govora (Berlin) i smrti, neka od brojnih tema istraživanja svemira, tehnologije ili aeronautike, ili pak domaće obljetnice kao 20 godina vojno-redarstvene akcije "Maslenica", 15. obljetnicu mirne reintegracije ili sl.
70 g. Tesline smrti ce, nadam se, obiljeziti i na sluzbenom novcu, iako s cijenama, koje su sad retroaktivno revidirali, nece ih vrijediti kupiti.
Ima još toga sigurno...
Ja sam uvijek ZA, ako se projekt sufinancira, tj. da je više ljudi uključeno u projekt.
Stranica 3 / 3. • 1, 2, 3
Similar topics
» Suvenir kovanica „Papa Benedikt XVI“ u izdanju Numizmatičkog društva „Castua“
» Suvenir kovanica „150. obljetnica rođenja Franje Krežme“ u izdanju Numizmatičkog društva „Castua“
» Suvenir kovanica „Raketna topovnjača Kralj Petar Krešimir IV.“ u izdanju Numizmatičkog društva „Castua“
» Prijedlog za novu temu
» Kako očistiti rimsku kovanicu od bakra
» Suvenir kovanica „150. obljetnica rođenja Franje Krežme“ u izdanju Numizmatičkog društva „Castua“
» Suvenir kovanica „Raketna topovnjača Kralj Petar Krešimir IV.“ u izdanju Numizmatičkog društva „Castua“
» Prijedlog za novu temu
» Kako očistiti rimsku kovanicu od bakra
Stranica 3 / 3.