Škuda 1978. - 50 godina Hrvatskog Numizmatičkog Društva
Stranica 1 / 1.
Škuda 1978. - 50 godina Hrvatskog Numizmatičkog Društva
Prijatelj mi dao privjesak za ključeve s medaljicom. Izgleda kao lijevani mjed, promjer 28mm (bez prstena) i težina 8,28g.
Zanimljivo je da medaljica, izuzev prstena za vješanje, ima sva obilježja novca(prije svega nominalu), pa se po mom mišljenju može svrstati i u fantazijski novac, pa će mi i završiti u albumu. Većina otkova (najviše IKOMa) koji su namijenjeni numizmatičarima s početka 90ih (raznorazni tuđmani, pavelići i sl.) uopće nisu fantazijski novac jer nemaju nominalu.
Prvi put da sam se susreo s "privjeskom za ključeve" koji mi završi u zbirci
Zanimljivo je da medaljica, izuzev prstena za vješanje, ima sva obilježja novca(prije svega nominalu), pa se po mom mišljenju može svrstati i u fantazijski novac, pa će mi i završiti u albumu. Većina otkova (najviše IKOMa) koji su namijenjeni numizmatičarima s početka 90ih (raznorazni tuđmani, pavelići i sl.) uopće nisu fantazijski novac jer nemaju nominalu.
Prvi put da sam se susreo s "privjeskom za ključeve" koji mi završi u zbirci
natko- Broj postova : 259
Similar topics
» Obavijesti Numizmatičkog društva "Castua" - Kastav
» Suvenir kovanica „Papa Benedikt XVI“ u izdanju Numizmatičkog društva „Castua“
» Suvenir kovanica „150. obljetnica rođenja Franje Krežme“ u izdanju Numizmatičkog društva „Castua“
» Suvenir kovanica „Raketna topovnjača Kralj Petar Krešimir IV.“ u izdanju Numizmatičkog društva „Castua“
» Tragom najstarijega hrvatskog novca - Novac Bijelih Hrvata
» Suvenir kovanica „Papa Benedikt XVI“ u izdanju Numizmatičkog društva „Castua“
» Suvenir kovanica „150. obljetnica rođenja Franje Krežme“ u izdanju Numizmatičkog društva „Castua“
» Suvenir kovanica „Raketna topovnjača Kralj Petar Krešimir IV.“ u izdanju Numizmatičkog društva „Castua“
» Tragom najstarijega hrvatskog novca - Novac Bijelih Hrvata
Stranica 1 / 1.