Izgled hrvatskih euro kovanica
+3
numizmatik
marcus
zviscevic
7 posters
Stranica 2 / 2.
Stranica 2 / 2. • 1, 2
Re: Izgled hrvatskih euro kovanica
Pri že obstoječih motivih se to tolerira, vendar bodo v 10 letih tudi te države morale prilagoditi svoje motive.el.gambo je napisao/la:Više zemalja ima euro kovanice koje ne zadovoljavaju ova dva uvjeta.Vito je napisao/la:- zvezde morajo biti razporejene enako kot na EU zastavi
- v pasu zvezd ne sme biti drugih elementov, niti letnica ne
Recimo, Nizozemci imaju zvjezdice raspoređene polukružno, a Slovenci imaju naziv države i godište među zvjezdicama.
Pri vseh novih motivih (spominski kovanci in kovanci novih držav) se ti kriteriji že zdaj upoštevajo.
Vito- Broj postova : 83
Ne znam tko je autor, ali nisam oduševljen.
Ovo prvo ni ne znam što je, na životinje nema smisla trošiti dragocjeni prostor, grb je amaterski izveden, eventualno bih ostavio Sabor, Zadar i Jasenovac.
marcus- Broj postova : 13
http://www.index.hr/vijesti/clanak/dveri-srpske-predstavile-hrvatski-euro-na-kovanici-od-10-centa-je-spomenik-u-jasenovcu/586449.aspx
Evo originalnog članka. Promašaj nad promašajima. Ja ne znam da li ti novinari išta malo prokopaju po internetu. Ne znam tko je luđi, ovi iz Dvera ili Index.hr.
Evo originalnog članka. Promašaj nad promašajima. Ja ne znam da li ti novinari išta malo prokopaju po internetu. Ne znam tko je luđi, ovi iz Dvera ili Index.hr.
Srpski portal Dveri objavio je "ekskluzivne fotografije uzoraka hrvatskog eura".
.. pa to je jedino dobar primjer onda kad se slikom i rijeci doslovno zeli pokazati primjer koji smo nas nekolicina s foruma teoretski pokusali objasniti sto bi bilo kad bi bilo - odnosno kad uzmu taj posao u ruke osobe koje nemaju veze s tim niti ideje, vec pokusavaju plasirati sasvim neke druge poruke! .. ili moze biti unaprijed predviđeni presing na nesto sto se tek treba dogoditi, a kroz razne "kanale" to pustaju u sfere javnog..
Ma naslov i cjelokupna ideja je totalno promašena. Takvih setova ima more, a većinu sam i ja obradio u katalogu. To nema veze s RH ni u kom smislu riječi. Da je netko samo otišao na eBay i utipkao Croatia Euro Pattern... šta sve nebi našao. Ovo je samo pokazatelj koliko je opće novinarsko znanje na niskoj razini.
Što bi tek rekli na euro probe Kosova na kojima je srpski grb ili euro probe Crne Gore na kojima je mađarski grb. Komentirati te euro probe s bilo kojom dozom ovakve ozbiljnosti je smiješno.
Što bi tek rekli na euro probe Kosova na kojima je srpski grb ili euro probe Crne Gore na kojima je mađarski grb. Komentirati te euro probe s bilo kojom dozom ovakve ozbiljnosti je smiješno.
Da, ima ih nekoliko. Ali nisu bas ceste. Jedna se pojavi, drugu sam vidio jedan put u kompletu, ove prvi put vidim. Istina, ne trudim se strasno ih traziti, ali svakako, s obzirom da je Hrvatska, zanimaju me.
natko- Broj postova : 259
Stranica 2 / 2. • 1, 2
Similar topics
» O učestalosti hrvatskih kovanica
» Role hrvatskih kovanica
» RAZLIKE NA 25 HRVATSKIH DINARA
» Komemorativne novčanice hrvatskih kuna
» 2 euro prigodne kovanice
» Role hrvatskih kovanica
» RAZLIKE NA 25 HRVATSKIH DINARA
» Komemorativne novčanice hrvatskih kuna
» 2 euro prigodne kovanice