Role hrvatskih kovanica
3 posters
Stranica 1 / 1.
Role hrvatskih kovanica
http://www.aukcije.hr/item.php?id=1353781
Naisao sam na ovo! Inace sam prije par mjeseci vidio u ducanu 2 kune zamotane u rolu ali sam mislio da su to oni tako smotali jer u Fini i u HNBu nemaju pojma(!)
Kako onda doc do ovoga, jel zna itko?
Cudni neki kanali u nas...primjer su jubilarne kovanice 94-96 koje su strani trgovci skupili na kile i jako se jeftino po ebayu prodaju.
Naisao sam na ovo! Inace sam prije par mjeseci vidio u ducanu 2 kune zamotane u rolu ali sam mislio da su to oni tako smotali jer u Fini i u HNBu nemaju pojma(!)
Cudni neki kanali u nas...primjer su jubilarne kovanice 94-96 koje su strani trgovci skupili na kile i jako se jeftino po ebayu prodaju.
natko- Broj postova : 259
Re: Role hrvatskih kovanica
natko je napisao/la:http://www.aukcije.hr/item.php?id=1353781
To radi FINA. Nabavili su te strojeve za pakiranje u rolice. Naravno, kovanice u njima nisu (uvijek) UNC, a što je razlika s rolicama koje rade centralne banke nekih država (u kojima su UNC kovanice).
U Fini,a i u bankama bi to trebali imati. Ja ljeti radim na mjenjačnici i od prošlog ljeta kada naručujem kovanice šalji mi ih isključivo u rolama, a prije su ih dostavljali u onim vrećicama pa je bilo ful nezgodno kad ti u nespretnim vrećicama dostave 5000 kuna sitnog novca
MinesweePer- Broj postova : 259
Znaci to ono kao prije u kesicama uz 1,5 ili koliko vec posto provizije sto mijenjaju...u principu nisu UNC, ja sam desetke takvih uzeo samo 1 put dobio unc iz iste "role"?
natko- Broj postova : 259
Similar topics
» O učestalosti hrvatskih kovanica
» Izgled hrvatskih euro kovanica
» RAZLIKE NA 25 HRVATSKIH DINARA
» Komemorativne novčanice hrvatskih kuna
» GREŠKA NA NOVČANICI 50000 HRVATSKIH DINARA
» Izgled hrvatskih euro kovanica
» RAZLIKE NA 25 HRVATSKIH DINARA
» Komemorativne novčanice hrvatskih kuna
» GREŠKA NA NOVČANICI 50000 HRVATSKIH DINARA
Stranica 1 / 1.