OSIGURANJE NUMIZMATIKE
2 posters
Stranica 1 / 1.
OSIGURANJE NUMIZMATIKE
Da li je itko od vas razmišljao o osiguranju svoje numizmatičke kolekcije?
Je li itko pokušao uopće kod osiguravatelja osigurati svoje blago, ili možda netko već ima osigurano?
Pitam to iz razloga što je ovih dana g.Blažanoviću pokradena poprilična količina numizmatike, a odmah sam se sjetio da je pred cca 10 god i g.Pukaniću pokradena znatna količina numizmatike. U oba slučaja vrijednosti su astronomske, barem za moj pojam.
Je li itko pokušao uopće kod osiguravatelja osigurati svoje blago, ili možda netko već ima osigurano?
Pitam to iz razloga što je ovih dana g.Blažanoviću pokradena poprilična količina numizmatike, a odmah sam se sjetio da je pred cca 10 god i g.Pukaniću pokradena znatna količina numizmatike. U oba slučaja vrijednosti su astronomske, barem za moj pojam.
MinesweePer- Broj postova : 259
Re: OSIGURANJE NUMIZMATIKE
Da, naravno da se može osigurati. Danas mislim da se može osigurati sve i svašta.
E sada je pitanje kolika će biti premija... Kako osiguravajuća društva to procjenjuju - ne znam.
No jedno treba biti jasno - VRIJEDNE STVARI SE NE DRŽE DOMA! Onda se riskiraju ovakvi slučajevi. Još je čovjek dobro prošao, jer nije bio doma. Tko zna što bi se dogodilo da je sreo lopove. Naime, bilo je i gadnijih slučajeva, da su ljudi gledali u cijev pištolja... to su strašne stvari.
Nedavno sam razgovarao s jednim starim trgovcem (doduše filatelijom). Sve što je nešto vrijednije, drži u sefu u banci. Kada dođe zainteresirana mušterija za tu robu, odu u banku, obave transakciju i to je to.
Cijene sefova u banci su stvarno jeftine: http://www.pbz.hr/Default.aspx?sec=171
Tako da tu ne treba riskirati.
E sada je pitanje kolika će biti premija... Kako osiguravajuća društva to procjenjuju - ne znam.
No jedno treba biti jasno - VRIJEDNE STVARI SE NE DRŽE DOMA! Onda se riskiraju ovakvi slučajevi. Još je čovjek dobro prošao, jer nije bio doma. Tko zna što bi se dogodilo da je sreo lopove. Naime, bilo je i gadnijih slučajeva, da su ljudi gledali u cijev pištolja... to su strašne stvari.
Nedavno sam razgovarao s jednim starim trgovcem (doduše filatelijom). Sve što je nešto vrijednije, drži u sefu u banci. Kada dođe zainteresirana mušterija za tu robu, odu u banku, obave transakciju i to je to.
Cijene sefova u banci su stvarno jeftine: http://www.pbz.hr/Default.aspx?sec=171
Tako da tu ne treba riskirati.
ovo je kao da kažeš nekom da ne parkira skupi auto ispred zgrade.zviscevic je napisao/la:No jedno treba biti jasno - VRIJEDNE STVARI SE NE DRŽE DOMA!
Po ovome ne znam gdje da onda čuvam svoju kolekciju? Dobra ideja je kupnja sefa za dom, kao u filmu pa ga namjestit u zid iza slike
U sefu u banci? NE, zato što sakupljam za sebe, a druga stvar da sam trgovac poput navedenog filateliste.
Ovo sa sefom u banci je dobro kada se odlazi na putovanje.
Mislim da su kod g.Stojana lopovi dobro znali da li je doma ili nije, neće lopov baš u pljačku kada je puna kuća.
Ja sam pred jedno par mjeseci poslao upit u CO da vidim da li osiguravaju numizmatiku, no povratnu informaciju nažalost nisam dobio...
MinesweePer- Broj postova : 259
Pa tako je.
Skupi auti se drže u garaži, a ne ispred zgrade.
Jest da je to malo nezgodno, jer je kolekcija daleko od kolekcionara, ali zašto riskirati.
Skupi auti se drže u garaži, a ne ispred zgrade.
Jest da je to malo nezgodno, jer je kolekcija daleko od kolekcionara, ali zašto riskirati.
Similar topics
» Skupljanje numizmatike za početnike
» NJEMAČKA i okolne zemlje: Sajmovi numizmatike u 2011.
» Neki od specijaliteta jugoslavenske numizmatike na aukciji Spink
» Rariteti jugoslavenske numizmatike na nadolazećoj aukciji Künker
» NJEMAČKA i okolne zemlje: Sajmovi numizmatike u 2011.
» Neki od specijaliteta jugoslavenske numizmatike na aukciji Spink
» Rariteti jugoslavenske numizmatike na nadolazećoj aukciji Künker
Stranica 1 / 1.