Oksidiranje/obnova ciscene kovanice
3 posters
Stranica 1 / 1.
Oksidiranje/obnova ciscene kovanice
Primio sam dvije bakrene kovanice (XIX st) koje su tako "fino" ociscene da ni p od patine nije ostalo. Nisu unistene, bar ne ispolirane, ali bas vriste, bodu oci i htio bi da se obnove malo. Da je srebro, ni po muke, ali bakar... Ima li netko mozda kakav prijedlog za njihovo oksidiranje, ne zelim da budu zelene nego da bar malo smedje patine pocmu hvatati, da se oporave. Kvragu i Portugalci i njihovo poimanje numizmatike
natko- Broj postova : 259
Re: Oksidiranje/obnova ciscene kovanice
Evo vise od mjesec dana proslo vidim, dobro se obnavljaju kovanice, do nove godine pretpostavljam da cu ih staviti u holdere.
Znaci, stoje na pragu prozora, koji nekad pokupi malo vlage kad je kisa, prtljam ga po rukama svako koji dan, u pocetku malo cesce, a sad imaju onako tamno crveno smeđu boju, cak nelose izgledaju vec.
Nisam htio nikakve kemikalije, mislim da je ovo ipak najkvalitetnije, iako sporo rjesenje.
Znaci, stoje na pragu prozora, koji nekad pokupi malo vlage kad je kisa, prtljam ga po rukama svako koji dan, u pocetku malo cesce, a sad imaju onako tamno crveno smeđu boju, cak nelose izgledaju vec.
Nisam htio nikakve kemikalije, mislim da je ovo ipak najkvalitetnije, iako sporo rjesenje.
Falsifikatori imaju jedan trik, kako da metalni novac "ostari" prije vremena:
zakopati ga u kravlju ba**gu.
Malo tezi slučaj za nas rođene na asfaltu...
Malo tezi slučaj za nas rođene na asfaltu...
almingbg- Broj postova : 168
Oh, ja.... 1000 + 1 način za uničevanje kovancev
Vito- Broj postova : 83
almingbg je napisao/la:
Ma nasao bi negdje te stvari, kad odem na brdo, donesem komad balege
Nego mislim da nije dovoljno homogena, da bi ostalo na fleke. I treba tocno tempirati, a zelim biti pazljiv. Ovo moje radi, ali sad jako sporo. Vise je u prvih mjesec dana bilo napretka nego zadnja 3. Jednu sam spremio, ali ova druga je lijepa i zelim je jos malo srediti. Jos ima malo crvenkaste boje, ali eto, sad sam zadovoljan da imam XF kovanicu od koje u pocetku nisam previse ocekivao. Da je jos ovoliko patine nitko ne bi rekao da je ciscena. Postat cu slike.
Stranica 1 / 1.