RH 100 dinara 1971. - Banja Luka
+3
kronen
zlaja
MinesweePer
7 posters
Stranica 1 / 1.
MinesweePer- Broj postova : 259
Re: RH 100 dinara 1971. - Banja Luka
Tu novčanicu sam prvi puta vidio prije desetak godina kod gospodina Slobodana Pukanića u UNC kvaliteti. Tiskana je koliko se sjećam u vrijeme hrvatskog proljeća. Koliko ja znam postoji samo ta od 100 dinara. Imam negdje tekst kojega je gospodin Slobodan Pukanić objavio na svojoj internet stranici pa kada ga pronađem objaviti ću ga.
zlaja- Broj postova : 373
..to je to, tiskana za vrijeme hrvatskog proljeca u Banja Luci, rijetko izdanje!
Članak je dobro došao da se ima malo više informacija
braman- Broj postova : 109
Na žalost ovo je sve teksta ( mislio sam da je više) i slike lica i naličja novčanice što sam pronašao na stranici gospodina Pukanića koja na žalost više ne postoji ili ju ja ne mogu pronaći, a tekst glasi:
Probajte zamisliti izraze lica pripadnika
tajnih službi SFRJ kada su sedamdesetih godina uz masovna hapšenja studenata i još uvijek aktualnih političara ugledali seriju kvalitetno otisnutih novih hrvatskih dinara.
Do sada vaš webmaster to nije niti vidio a
sada uživamo u UNC kvaliteti u osobnoj
zbirci.
Probajte zamisliti izraze lica pripadnika
tajnih službi SFRJ kada su sedamdesetih godina uz masovna hapšenja studenata i još uvijek aktualnih političara ugledali seriju kvalitetno otisnutih novih hrvatskih dinara.
Do sada vaš webmaster to nije niti vidio a
sada uživamo u UNC kvaliteti u osobnoj
zbirci.
zlaja- Broj postova : 373
ja imam jedno pitanje koji nije toliko vezano uz ovu temu ali me novcanica sa prve slike podsjetila na to.
zanima me kako je moguce da novcanice - ne izdane! , koje znaci nisu nikada bile u opticaju izgledaju tako potroseno.. kao da su barem 10 godina koristene.
pa me zanima eto kako nastaju takva ostecenja kod neizdanih novcanica.. jer sam vise puta vidjao takve slucajeve
pozdrav svima
zanima me kako je moguce da novcanice - ne izdane! , koje znaci nisu nikada bile u opticaju izgledaju tako potroseno.. kao da su barem 10 godina koristene.
pa me zanima eto kako nastaju takva ostecenja kod neizdanih novcanica.. jer sam vise puta vidjao takve slucajeve
pozdrav svima
To je zelo enostavno.
1. Ti izdelki so natisnjeni na navadnem papirju in ne na bombažnem, kakršen je namenjen tiskanju bankovcev in ki zdrži mnogokratno pregibanje.
2. Te izdelke, ki v resnici sploh niso bankovci, ampak suvenirji, politični letaki ali karkoli drugega, samo NE DENAR, lastnik običajno nosi v denarnici, v žepu,... in jih ponosno razkazuje znancem in prijateljem. To je tudi njihov pravi namen... Pri tem pa se seveda poškodujejo. Kar poglejte, kaj se zgodi z listkom, na katerega ste si zapisali telefonsko številko, morda seznam kovancev, ki jih iščete za zbirko, ali kakšen drug podatek in ga dolgo nosite v denarnici.
1. Ti izdelki so natisnjeni na navadnem papirju in ne na bombažnem, kakršen je namenjen tiskanju bankovcev in ki zdrži mnogokratno pregibanje.
2. Te izdelke, ki v resnici sploh niso bankovci, ampak suvenirji, politični letaki ali karkoli drugega, samo NE DENAR, lastnik običajno nosi v denarnici, v žepu,... in jih ponosno razkazuje znancem in prijateljem. To je tudi njihov pravi namen... Pri tem pa se seveda poškodujejo. Kar poglejte, kaj se zgodi z listkom, na katerega ste si zapisali telefonsko številko, morda seznam kovancev, ki jih iščete za zbirko, ali kakšen drug podatek in ga dolgo nosite v denarnici.
Vito- Broj postova : 83
Similar topics
» Novčanice 10 dinara 1992. RS s pretiskom MILIONA DINARA
» 10.000 dinara 1987.
» 100 dinara 1929
» 2 dinara 1938
» 100 dinara 1929
» 10.000 dinara 1987.
» 100 dinara 1929
» 2 dinara 1938
» 100 dinara 1929
Stranica 1 / 1.