kataloske vrijednosti
3 posters
Stranica 1 / 1.
kataloske vrijednosti
Pozdrav
Gdje bih mogao naci kataloske vrijednosti SVIH do sada izdanih kovanica od 2eura .. prigodnih i obicnih?
Hvala
Gdje bih mogao naci kataloske vrijednosti SVIH do sada izdanih kovanica od 2eura .. prigodnih i obicnih?
Hvala
Re: kataloske vrijednosti
Ja sam vidio da postoji veliki broj specijaliziranih kataloga za euro kovanice.
Pogledajte malo na eBay-u, mislim da nisu skupi.
Pogledajte malo na eBay-u, mislim da nisu skupi.
Najbolje je pratiti. To je novi materrijal, s kojim se puno kalkurira i cijene se dramaticno mijenjaju. Katalozi mogu samo krivo navesti. Vise od 3, 3ipo eura ne bi trebalo ici za vecinu jubilarnih.
Recimo 2002 Vatikanski set je kostao 700 eura na trzistu cim je izasao. Monaco i San Marino su bili po 100. Sad se Vatikanski euri (novi) mogu nabaviti za 50-60 sto je prihvatljivo, a San MArino sam uspio skompletirati za ispod 20 eura, novi tip. Monaco (2001, s 3 crvena komada, oni su rijetki) je 150 eura minimum. Sad bi trebao izaci novi citav set novog princa, dosad je bio samo proof to je uzasno skupo. 2 eura Grace Kelly necu ni komentirati, izmanipulirali su to maksimalno.
Recimo 2002 Vatikanski set je kostao 700 eura na trzistu cim je izasao. Monaco i San Marino su bili po 100. Sad se Vatikanski euri (novi) mogu nabaviti za 50-60 sto je prihvatljivo, a San MArino sam uspio skompletirati za ispod 20 eura, novi tip. Monaco (2001, s 3 crvena komada, oni su rijetki) je 150 eura minimum. Sad bi trebao izaci novi citav set novog princa, dosad je bio samo proof to je uzasno skupo. 2 eura Grace Kelly necu ni komentirati, izmanipulirali su to maksimalno.
natko- Broj postova : 259
Rusi su pametni, sad ovih par izdanja sta ima po 200K komada, pokupovali valjda sve veliki trgovci (jer ko i u nas, normalni ljudi ne mogu do novih izdanja) i drze cijenu. 30 dolara i nista manje. Za nominalu od 100 (da, sto) puta manje. Pokusavaju valjda isto, samo euro stvarno ima najvece numizmaticko trziste ikad, bar u pocetku.
natko- Broj postova : 259
Ma kod eura se to odradilo vrhunski. Od pojave eura ima brdo numizmatičara koji skupljaju samo to. Svaki put na sajmu u Veroni se mogu vidjeti štandovi samo s eurima i ljudi se non stop motaju oko njih.
evo, da se nadovezem na temu...
odlicna stranica sa prosjecnim trzisnim cijenama euro kovanica: http://www.euro-coins.tv/
lp,
Kreso
odlicna stranica sa prosjecnim trzisnim cijenama euro kovanica: http://www.euro-coins.tv/
lp,
Kreso
Stranica 1 / 1.