ISTRA - 1 KOZA 1993.
5 posters
Stranica 1 / 1.
zlaja- Broj postova : 373
Re: ISTRA - 1 KOZA 1993.
[quote="zviscevic"]Prvi put vidim.
Dobio od prijatelja s kojim sam kao klinac zajedno sakupljao novac a on kasnije odustao, a zna za moju ljubav prema tom hobiju, pa mi donese sve što nabavi.
Mislio sam da to i nije tako nepoznato pa ga nisam o tome niti pitao. Moram ga upitati kako je došao do toge jer to nisam učinio kada mi ju je donio.
Dobio od prijatelja s kojim sam kao klinac zajedno sakupljao novac a on kasnije odustao, a zna za moju ljubav prema tom hobiju, pa mi donese sve što nabavi.
Mislio sam da to i nije tako nepoznato pa ga nisam o tome niti pitao. Moram ga upitati kako je došao do toge jer to nisam učinio kada mi ju je donio.
Dapače mislio sam da Vi bliže Istri imate više podataka o tome i da je to poznata stvar.
Jedno je vrijeme bilo politički aktualno odvajanje Istre pa sam mislio da je to rađeno u tome kontekstu.
Jedno je vrijeme bilo politički aktualno odvajanje Istre pa sam mislio da je to rađeno u tome kontekstu.
susretao sam se s tom kovanicom u Istri no vise podataka o njoj tko ju je napravio i sva ostala pitanja nemam... isto nominala 1 koza...
Zanimljivo u svakom slucaju. Ima toliko tih fantazijskih izdanja, da bi se bez problema mogao nemali katalog napraviti, s tim da je uvijek problem doci do nekih podrobnijih informacija o izdavacu.
natko- Broj postova : 259
http://www.kolekcionar.eu/articles.php?id=93767
krasan komad. Kriminalna cijena nazalost
Prodavac spominje pozlatu? To neko posebno izdanje? Zlatko je platio nedavno 35 kuna mislim, ja sam spreman platiti 40 kuna ako je u dobrom stanju, tj da nije pocela hrdjati.
krasan komad. Kriminalna cijena nazalost
Prodavac spominje pozlatu? To neko posebno izdanje? Zlatko je platio nedavno 35 kuna mislim, ja sam spreman platiti 40 kuna ako je u dobrom stanju, tj da nije pocela hrdjati.
natko- Broj postova : 259
"Kozu" je izradio g. Volimir Greblo iz Pule iz tvrtke "BMV" koja se bavila proizvodnjom strojeva za zavarivanje, presa, kalupa i sl. Drugih saznanja nemam jer je receni gospodin preminuo prije nekoliko mjeseci.
astro- Broj postova : 5
Da li je točna informacija da su ove kovanice zapljenjene i pretapane iz političkih razloga?
zviscevic je napisao/la:Da li je točna informacija da su ove kovanice zapljenjene i pretapane iz političkih razloga?
To jos nisam cuo. Prvi glas o tome. Osobno ne vjerujem u to. To je koliko se sjecam bila vise neka vrsta odgovora na poplavu raznih izdanja lipa, banica, kuna, kruna, jadrana, otoka, trsatika i sl. u to vrijeme.
Imao sam nedavno raspravu s jednim kolegom koji je upravo to tvrdio. Među ostalom da je policija zapljenila određenu količinu i uništila zbog separatističkog karaktera tog novca.
zviscevic je napisao/la:Imao sam nedavno raspravu s jednim kolegom koji je upravo to tvrdio. Među ostalom da je policija zapljenila određenu količinu i uništila zbog separatističkog karaktera tog novca.
Ne vjerujem da ta prica vaseg kolege "drzi vodu" s obzirom da znam politicki stav pok. "autora", a i sam naziv kovanice upucuje na duhovit pristup svemu tome ;o) . Pravi separatist bi odabrao neki malo "ozbiljniji" i povijesno utemeljen naziv za novac.
Similar topics
» Pretisci 1.9. i 10.11.1993?
» 500 dinara serija Olimpijske igre
» 20.000, 50.000 i 100.000 dinara 1993 - o cemu se radi
» 20 kuna 1993 - djelomičan otisak naličja
» Novčanica od 50 kuna 1993. sa slabo otisnutim licem
» 500 dinara serija Olimpijske igre
» 20.000, 50.000 i 100.000 dinara 1993 - o cemu se radi
» 20 kuna 1993 - djelomičan otisak naličja
» Novčanica od 50 kuna 1993. sa slabo otisnutim licem
Stranica 1 / 1.